Dekanın Mesajı

Sevgili öÄŸrenciler,

Ege Üniversitesi HemÅŸirelik Fakültesi, Türkiye’de beÅŸ yıllık tam akredite ilk üniversite olan ve üniversitemiz çatısı altında açılan ilk üç eÄŸitim kurumundan biri olarak, 1955 yılından itibaren yarım asrı aÅŸkın süredir meslektaÅŸlarımızı yetiÅŸtirmektedir. Tecrübeli akademik ve idari alt yapısı ile birbirinden deÄŸerli öÄŸretim üyeleri, öÄŸretim görevlileri ve araÅŸtırma görevlilerine sahip olan son derece donanımlı ve dinamik bir fakültedir.

Fakültemiz, hemÅŸirelik eÄŸitiminde bir ilkler fakültesi olarak Avrupa’nın ilk hemÅŸirelik lisans eÄŸitimini baÅŸlatmış ve HemÅŸirelik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (HEPDAK) tarafından da Türkiye’de beÅŸ yıllık akreditasyon alan ilk HemÅŸirelik Lisans Programı olarak 30 Eylül 2026 yılına kadar akredite edilmiÅŸtir. ÖÄŸrenci odaklı yönetim ve eÄŸitim anlayışımızla Covid-19 salgın sürecinde de vermiÅŸ olduÄŸumuz eÄŸitimi çevrim içi ve yüz yüze eÄŸitim ortamlarında kaliteden ödün vermeden sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz.

Fakültemiz güçlü akademik kadrosu tarafından gerçekleÅŸtirilen Avrupa BirliÄŸi, TÜBÄ°TAK, Bilimsel AraÅŸtırma Projeleri ile birlikte düzenlemiÅŸ olduÄŸumuz kongre, sempozyum ve webinarlarla da ulusal ve uluslararası alanda baÅŸarılı ve kaliteli bir ÅŸekilde araÅŸtırma hizmetlerini yürütmektedir. HemÅŸirelik alanında ilk patent Fakültemiz emekli öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Ä°smet EÅŸer ve doktora öÄŸrencisi Elem Kocaçal tarafından alınmıştır. Ülkemizde Psikiyatri HemÅŸireliÄŸi biliminde bir ilk olan Faydalı Model Belgesi ise “SÄ°A Enstrümanı” ile Prof. Dr. AyÅŸegül Dönmez, Doktora öÄŸrencisi Derya KüliÄŸ Atabey ve Doç. Dr. Maruf Alaskan tarafından alınmıştır. Fakültemizde ikinci Faydalı Model Belgesi ise “Anne Kokusu ve Müzik Terapi BaÄŸlantısı Ä°çeren BireyselleÅŸtirilmiÅŸ GeliÅŸimsel Destek Materyali” ile Dr. ÖÄŸr. Üyesi Nurdan Akçay DidiÅŸen, Doktora öÄŸrencisi Zehra Sözkesen ve ekibi ile birlikte Fakültemize kazandırılmıştır. Bunların yanı sıra, Fakültemiz ulusal alanda ülkemizin ulusal hedef ve politikaları çerçevesinde, yeni kurulan veya geliÅŸmekte olan genç üniversitelerin, alt yapı, donanım ve akademik insan gücü bakımından kıdemli üniversiteler ile eÅŸleÅŸtirilerek iÅŸbirliÄŸi saÄŸlanması amacıyla yürütülen, YÖK Anadolu Projesi’nde, IÄŸdır Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi HemÅŸirelik Bölümü’ne de eÄŸitim kadromuzla destek vermektedir. Fakültemiz ile ayrıca Medicana International Ä°zmir Hastanesi arasında üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸine yönelik protokol imzalanmıştır. Fakültemiz, Dünyada 18 ülkenin üye olduÄŸu, 38 hemÅŸirelik eÄŸitim programı olan üniversitenin yer aldığı, “Florence Nursing and Midwifery Network’e” 2006’da üye olan ilk fakültedir bu sene 9-10 Mayıs 2022 tarihlerinde Florence Network 2022 toplantısına ikince defa ev sahipliÄŸi yapmıştır. 09.03.2022 tarihinde Ege Üniversitesi HemÅŸirelik Fakültesi ve Ä°zmir Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu arasında son sınıf öğrencilerimizin müsabakalarda sağlık görevlisi olarak çalışması ve Fakültemiz mezunlarının isterlerse Almanya’da istihdamına yönelik 22.02.2022 tarihinde Almanya ile iÅŸbirliÄŸi protokolleri de imzalanmıştır. 09.06.2022 tarihinde ise Özbekistan Denau Enstitüsü GiriÅŸimcilik ve Pedagoji Üniversitesi ile ikili anlaÅŸma imzalanmıştır.

Fakültemizde ayrıca 16 Kasım 2021 tarihinde Ege Üniversitesi HemÅŸirelik Fakültesi HemÅŸirelik Tarihi Koleksiyonu açılmış olup, fuaye alanında sergilenmektedir. Fakültemiz engellilerle ilgili mekanda eriÅŸim konusunda yapmış olduÄŸu düzenlemelerden dolayı ise 2022 yılında “Mekanda EriÅŸim Ödülü Turuncu Bayrak”  almaya da hak kazanmıştır.

Ä°nsan yaÅŸamında üniversite eÄŸitimi kendini gerçekleÅŸtirme ve mesleki kimlik geliÅŸimi açısından önemlidir. Kaliteden ödün vermeyen Fakültemizde dijitalleÅŸme ve uluslararasılaÅŸma hedeflerimiz doÄŸrultusunda öÄŸrenci odaklı yaklaşımla, siz öÄŸrencilerimizin de katılımlarıyla bilime yapacağımız katkılarla daha da güçlü olacağız. Tüm akademik ve idari kadromuz siz öÄŸrencilerimize hemÅŸirelik eÄŸitimi vermekten mutluluk duyuyoruz. Hiç ÅŸüphesiz saÄŸlık ekibinin en kalabalık insan gücü olan hemÅŸirelere, her zaman gereksinim olacaktır. Bu nedenle Ege Üniversitemize yakışır biçimde mesleÄŸimiz ile ilgili uluslararası yarışta önlerde olmak için siz öÄŸrencilerimizin iç motivasyonunuzu da yüksek tutacağınızı ve bu anlamda inovatif olacağınızı da biliyorum.

HemÅŸirelik Fakültemizin bu günlere gelmesinde katkı ve desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza, Fakültemizde emeÄŸi geçen tüm akademik ve idari kadrodaki geçmiÅŸ ve ÅŸimdiki çalışanlarımıza ve bizi destekleyen kiÅŸi ve kurumlara ÅŸükranlarımı sunuyorum.

Üniversitemizi, Fakültemizi, HemÅŸirelik mesleÄŸini tercih ettiÄŸiniz için sizleri tebrik ediyorum. Amacımız ülkemiz milli deÄŸerlerini taşıyan, saÄŸlık ekibinin merkezini oluÅŸturduÄŸu bilincinde olan, yaratıcı, yaÅŸam boyu öÄŸrenmeyi felsefe edinmiÅŸ iyi birer hemÅŸire olmanızdır.

Sevgilerimle…

28.09.2022