Temel İlkyardım Güncelleme Eğitimi

EÄŸitim Adı             Ä°lk Yardım Güncelleme EÄŸitimi

EÄŸitim Süresi      Ä°lk Yardım Güncelleme EÄŸitimi teorik ve uygulamalı olarak 1 gün/8 saattir.

Kimler Katılabilir  Ä°lk yardımcı sertifikası olup güncelleme zamanı gelenler eÄŸitime katılmaya hak kazanır.

EÄŸitim Ä°çeriÄŸi

• Genel ilk yardım bilgileri
  • Temel yaÅŸam desteÄŸi ve havayolu tıkanıklığında ilk yardım
  • Bilinç bozukluklarında ilk yardım
  • Kanamalarda ilk yardım
  • Åžokta ilk yardım
  • GöÄŸüs aÄŸrısında ilk yardım
  • Yaralanmalarda ilk yardım
  • BoÄŸulmalarda ilk yardım
  • Kırık, çıkık, burkulmalarda ilk yardım
  • Böcek sokmaları ve hayvan ısırıklarında ilk yardım
  • Zehirlenmelerde ilk yardım
  • Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım
  • Göz, kulak, buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım
  • Acil taşıma teknikleri

Yeterlilik

• EÄŸitime baÅŸlamadan önce katılımcılara teorik ön test uygulanmaktadır.
  • Teorik ön test sonuçlarına göre katılımcılara yetersiz olduÄŸu konularda teorik ve uygulamalı eÄŸitim verilmektedir.
  • Katılımcıların eÄŸitim programına tam olarak devam etmeleri zorunludur. Devamsızlık yapan katılımcılar baÅŸarısız sayılacak olup “Ä°lk Yardımcı Güncelleme Belgesi” ve "Ä°lk Yardımcı Güncelleme Kimlik Kartı" güncellenmeyecektir.
  • Ä°lk yardımcı olacak kiÅŸilerin en az ilkokul mezunu olması zorunludur.
  • EÄŸitim sonunda eÄŸitimi tam olarak devam eden katılımcıların “Ä°lk Yardımcı Güncelleme Belgesi” ve "Ä°lk Yardımcı Güncelleme Kimlik Kartı" güncellenecektir.

EÄŸitimlerimiz

• 7 Åžubat 2017 tarihinde Bornova Belediyesi çalışanlarından 14 katılımcıya,
  • 08 Åžubat 2017 tarihinde Bornova Belediyesi çalışanlarından 18 katılımcıya,
  • 10 Åžubat 2017 tarihinde Bornova Belediyesi çalışanlarından 8 katılımcıya,
  • 13 Haziran 2019 tarihinde KarabaÄŸlar Belediyesi çalışanlarından 20 katılımcıya “Ä°lk Yardımcı Güncelleme Belgesi” ve "Ä°lk Yardımcı Güncelleme Kimlik Kartı" verilmiÅŸtir.
  • 21 Haziran 2021 tarihinde Bornova Belediyesi çalışanlarından 13 katılımcıya,
  • 28 Haziran 2021 tarihinde Bornova Belediyesi çalışanlarından 13 katılımcıya,
  • 11 AÄŸustos 2021 tarihinde Ege Üniversitesi Akademik, Ä°dari Personelinden 5 katılımcıya Ä°lk Yardım Güncelleme ve OED EÄŸitimi ile “Ä°lk Yardımcı Güncelleme Belgesi” ve "Ä°lk Yardımcı Güncelleme Kimlik Kartı" verilmiÅŸtir.

Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°