Dekanın Mesajı

Sevgili öğrenciler,

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Türkiye’de beş yıllık tam akredite ilk üniversite olan ve üniversitemiz çatısı altında açılan ilk üç eğitim kurumundan biri olarak, 1955 yılından itibaren yarım asrı aşkın süredir meslektaşlarımızı yetiştirmektedir. Tecrübeli akademik ve idari alt yapısı ile birbirinden değerli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerine sahip olan son derece donanımlı ve dinamik bir fakültedir.

Fakültemiz, hemşirelik eğitiminde bir ilkler fakültesi olarak Avrupa’nın ilk hemşirelik lisans eğitimini başlatmış ve Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından da Türkiye’de beş yıllık akreditasyon alan ilk Hemşirelik Lisans Programı olarak 30 Eylül 2026 yılına kadar akredite edilmiştir. Öğrenci odaklı yönetim ve eğitim anlayışımızla Covid-19 salgın sürecinde de vermiş olduğumuz eğitimi çevrim içi ve yüz yüze eğitim ortamlarında kaliteden ödün vermeden sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz.

Fakültemiz güçlü akademik kadrosu tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Bilimsel Araştırma Projeleri ile birlikte düzenlemiş olduğumuz kongre, sempozyum ve webinarlarla da ulusal ve uluslararası alanda başarılı ve kaliteli bir şekilde araştırma hizmetlerini yürütmektedir. Hemşirelik alanında ilk patent Fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Eşer ve doktora öğrencisi Elem Kocaçal tarafından alınmıştır. Ülkemizde Psikiyatri Hemşireliği biliminde bir ilk olan Faydalı Model Belgesi ise “SİA Enstrümanı” ile Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Doktora öğrencisi Derya Küliğ Atabey ve Doç. Dr. Maruf Alaskan tarafından alınmıştır. Fakültemizde ikinci Faydalı Model Belgesi ise “Anne Kokusu ve Müzik Terapi Bağlantısı İçeren Bireyselleştirilmiş Gelişimsel Destek Materyali” ile Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Akçay Didişen, Doktora öğrencisi Zehra Sözkesen ve ekibi ile birlikte Fakültemize kazandırılmıştır. Bunların yanı sıra, Fakültemiz ulusal alanda ülkemizin ulusal hedef ve politikaları çerçevesinde, yeni kurulan veya gelişmekte olan genç üniversitelerin, alt yapı, donanım ve akademik insan gücü bakımından kıdemli üniversiteler ile eşleştirilerek işbirliği sağlanması amacıyla yürütülen, YÖK Anadolu Projesi’nde, Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’ne de eğitim kadromuzla destek vermektedir. Fakültemiz ile ayrıca Medicana International İzmir Hastanesi arasında üniversite-sanayi iş birliğine yönelik protokol imzalanmıştır. Fakültemiz, Dünyada 18 ülkenin üye olduğu, 38 hemşirelik eğitim programı olan üniversitenin yer aldığı, “Florence Nursing and Midwifery Network’e” 2006’da üye olan ilk fakültedir bu sene 9-10 Mayıs 2022 tarihlerinde Florence Network 2022 toplantısına ikince defa ev sahipliği yapmıştır. 09.03.2022 tarihinde Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve İzmir Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu arasında son sınıf öğrencilerimizin müsabakalarda sağlık görevlisi olarak çalışması ve Fakültemiz mezunlarının isterlerse Almanya’da istihdamına yönelik 22.02.2022 tarihinde Almanya ile işbirliği protokolleri de imzalanmıştır. 09.06.2022 tarihinde ise Özbekistan Denau Enstitüsü Girişimcilik ve Pedagoji Üniversitesi ile ikili anlaşma imzalanmıştır.

Fakültemizde ayrıca 16 Kasım 2021 tarihinde Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Tarihi Koleksiyonu açılmış olup, fuaye alanında sergilenmektedir. Fakültemiz engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı ise 2022 yılında “Mekanda Erişim Ödülü Turuncu Bayrak”  almaya da hak kazanmıştır.

İnsan yaşamında üniversite eğitimi kendini gerçekleştirme ve mesleki kimlik gelişimi açısından önemlidir. Kaliteden ödün vermeyen Fakültemizde dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda öğrenci odaklı yaklaşımla, siz öğrencilerimizin de katılımlarıyla bilime yapacağımız katkılarla daha da güçlü olacağız. Tüm akademik ve idari kadromuz siz öğrencilerimize hemşirelik eğitimi vermekten mutluluk duyuyoruz. Hiç şüphesiz sağlık ekibinin en kalabalık insan gücü olan hemşirelere, her zaman gereksinim olacaktır. Bu nedenle Ege Üniversitemize yakışır biçimde mesleğimiz ile ilgili uluslararası yarışta önlerde olmak için siz öğrencilerimizin iç motivasyonunuzu da yüksek tutacağınızı ve bu anlamda inovatif olacağınızı da biliyorum.

Hemşirelik Fakültemizin bu günlere gelmesinde katkı ve desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza, Fakültemizde emeği geçen tüm akademik ve idari kadrodaki geçmiş ve şimdiki çalışanlarımıza ve bizi destekleyen kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.

Üniversitemizi, Fakültemizi, Hemşirelik mesleğini tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Amacımız ülkemiz milli değerlerini taşıyan, sağlık ekibinin merkezini oluşturduğu bilincinde olan, yaratıcı, yaşam boyu öğrenmeyi felsefe edinmiş iyi birer hemşire olmanızdır.

Sevgilerimle…

28.09.2022